Matrassen

Home - Matrassen

Een goede slaaprust is van belang om je dag goed te beginnen. Meeste mensen hebben geen idee welk matras eigenlijk geschikt is voor een goede nachtrust. Welke type matrassen zijn er? Welk type matras past nu bij ons lichaam? Hierbij een korte samenvatting van het consumentenbond.

Pocketvering: Pocketveren zijn metalen springveren die elk verpakt zijn in een zakje. Er zitten honderden van deze pocketveren in het matraskern die afzonderlijk van elkaar functioneren. Zo zakken zwaardere lichaamsdelen door het matras voor een betere slaapcomfort. Het afdeklaag van deze matrassen kunnen koudschuim zijn maar ook een NASA traagschuim.

Bonellvering: Bonvellvering is een binnenveringsoort die bestaat uit vele losse dubbelconische vier of vijfslagsveren die verbonden zijn met een spiraalveer. De open structuur maakt dat een bonellveermatras goed ventileert. Geschikt voor kinderen en volwassenen tot 100 kilo.

Koudschuim: Koudschuim wordt ook wel High Resilience-schuim (HR-schuim) genoemd. Zeer geschikt voor mensen boven de 100 kg doordat het kern harder is dan een PE schuim. Het zakt minder door en heeft een langere levensduur.

Traagschuim: Traagschuim is ook bekend onder andere namen: memory foam, geheugenschuim, visco-elastisch schuim en NASA. Traagschuim reageert op lichaamswarmte en kan zich daardoor perfect aanpassen aan de contouren van je lichaam.

Polyetherschuim of PE-schuim: Het meest betaalbare matrassoort. Maar geeft ook minder goede ondersteuning vergeleken met pocketveer en andere schuimsoorten. Zeer geschikt voor kinderen, logees en volwassenen met een lichaamsgewicht tot 80 kilo.